Websites

De tijd dat websites alleen op een PC werden bekeken ligt ver achter ons. Met tablets en smartphones kunnen we bijna overal en altijd online zijn. Het resultaat daarvan is dat er simpelweg geen standaard beeldscherm resolutie is waarvoor ontworpen kan worden.

responsive website

Responsive websites
Responsive websites passen zich aan naar de beeldscherm resolutie die een bezoeker van de website gebruikt. Wanneer deze bezoeker een groot beeldscherm heeft dan zal er veel ruimte in de breedte zijn op het scherm, waardoor er plek is voor meerdere elementen naast elkaar. Wordt er echter gebruik gemaakt van bijvoorbeeld een iPad, dan zullen de tekst en afbeeldingen op de website hier automatisch op worden aangepast. WordPress kent inmiddels al een behoorlijk aantal thema's die responsive zijn. Ook deze website maakt gebruik van een responsive thema. Door het browservenster te vergroten of te verkleinen kunt u dit effect ervaren.

Wat is WordPress
WordPress is gratis software die oorspronkelijk ontwikkeld is om weblogs te bouwen. Het wordt door een grote groep ontwikkelaars ondersteund en daardoor heeft het zich steeds verder ontwikkeld. Daardoor kan het behalve als weblog vandaag de dag prima gebruikt worden als CMS systeem voor een website.

Eigen vormgeving
Naast de standaard vormgeving die door WordPress wordt geleverd is het mogelijk door middel van aangepaste thema’s de opmaak van pagina’s aan te passen. Hierdoor is het mogelijk de website een geheel eigen uiterlijk te geven. Verder zijn er talloze plugins beschikbaar die allerlei functies aan het website toevoegen. HollandVorm kan voor u een aangepast thema maken zodat uw website dezelfde uitstraling krijgt als uw huisstijl. Wilt u meer weten over de kosten? Kijk dan op de pagina Tarieven WordPress website >>